woensdag 16 september 2015

Bijna helft Oekraïners verwacht niet van politiek

Bijna de helft van alle Oekraïners (48,3 procent) gelooft er niet in dat de politieke partijen voor ze op komt, terwijl één op de drie (33,8 procent) juist vindt dat ze dat wél doen. Alle anderen, en dat is nog altijd 17,9 procent van de ondervraagden in een opiniepeiling van het Razoemkov Center, weet geen antwoord op deze vraag te geven.

Terwijl de verkiezingscampagnes voor de lokale verkiezingen op zondag 25 oktober inmiddels zijn begonnen, zegt 57,4 procent van de ondervraagden dat zij nog niets hebben vernomen van de politieke partijen over hun plannen voor de komende jaren. Daar staat tegenover dat 32,7 procent daarvan wel op de hoogte is inmiddels. Eén op de tien (9,9 procent) staat er onverschillig tegenover.

Toch vindt één op de vijf (21,6 procent) dat de behartiging van hun belangen vooral bij de politieke partijen ligt. In iets mindere mate (19,5 procent) zijn het allerlei publieke organisaties, terwijl 15,2 procent op de vakbonden vertrouwt. Voor één op de tien (10,1 procent) gaat de voorkeur uit naar een individuele politicus, terwijl de media door 7,5 procent als een belangrijke belangenbehartiger worden gezien.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: