woensdag 23 september 2015

Gemaskerde mannen belagen Dobkin en Kernes

Een grote groep van meer dan 200 gemaskerde mannen heeft vanmorgen de woning belaagd van de voormalige gouverneur van Charkiv, Michailo Dobkin. Vervolgens zijn ze naar het stadhuis in Charkiv gegaan waar de gemeenteraad op dat moment vergaderde. Daar wordt geeist dat burgemeester Hennadi Kernes naar buiten komt.

Er zijn volgens televisiezender 112 Ukraine al diverse aanvaringen geweest tussen de gemaskerde mannen en de politie. Daarbij zou ook traangas zijn gebruikt. ''De toegang tot het stadhuis is afgegrendeld door een politiecordon'', aldus een verslaggever.

De plaatselijke journalist Slava Mavritsjev meldt via Facebook dat de gemaskerde mannen het stadhuis wel even binnen zijn geweest, maar dat ze al na drie minuten al weer buiten waren. "Ze probeerden tevergeefs het kantoor van Kernes binnen te komen en stuitten toen op de politie die door hen werd belaagd met pepperspray. Een politieman kreeg klappen. Toen ze weer buiten waren, stapten ze in een aantal busjes en vertrokken.''

De hele actie zou bedoeld zijn om ex-gouverneur Dobkin uit de stad te verjagen en te voorkomen dat Kernes zich weer kandidaat stelt voor het burgemeesterschap van Charkiv bij de lokale verkiezingen op zondag 25 oktober.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: