dinsdag 22 september 2015

Separatisten willen uitstel verkiezingen tot februari

De separatisten in Donetsk en Loehansk zijn bereid hun lokale verkiezingen uit te stellen naar februari. Dit voorstel maakt deel uit van een plan waarin nieuwe deadlines staan voor het uitvoeren van de afspraken uit het Minsk-2 akkoord. Dit akkoord gaat er nog van uit dat die afspraken voor het einde van dit jaar worden nagekomen, maar de separatisten willen meer tijd krijgen.

Volgens Vladislav Deineho, de afgevaardigde van de separatisten in Loehansk in de politieke werkgroep, is het verlengen van de termijn waarbinnen de afspraken moeten worden nagekomen ook in het belang van de Oekraïense regering. Die krijgt dan ook meer tijd om de grondwetsherziening voor de bestuurlijke decentralisatie er bij het parlement door te krijgen. Ook is er meer tijd om de amnestieregeling voor de separatisten uit te voeren en de economische blokkade van de bezette gebieden op t heffen.

De separatisten in Donetsk willen hun lokale verkiezingen houden op zondag 18 oktober, die in Loehansk op 1 november. Stellen ze die uit, dan is het de bedoeling om op zondag 21 februari die verkiezingen te houden.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: