dinsdag 15 september 2015

Zelfredzaamheid blijft coalitie (nog wel) trouw

Zelfredzaamheid blijft deel uitmaken van de regeringscoalitie om erger te voorkomen. Dat heeft fractievoorzitter Oleh Berezjoek gezegd in het discussieprogramma Svoboda Slova op tv-zender ICTV. ''We willen dat het werk doorgaat en we zien daarvoor nog mogelijkheden'', aldus Berezjoek.

De Radicale Partij trok begin deze maand de conclusie dat die mogelijkheden er niet meer zijn en stapte uit de coalitie. De Moederlandpartij gaf afgelopen week een schot voor de boeg: er moet wat gebeuren, anders laat ook deze partij het afweten.

De coalitie van het Blok-Porosjenko, het Volksfront van premier Arseni Jatsenjoek, de Moederlandpartij van Joelia Timosjenko en Zelfredzaamheid vergaderde gistermiddag over hoe het verder moet. President Petro Porosjenko was daarbij aanwezig. ''We hebben hem duidelijk gemaakt dat we willen dat eerst alle rechters ontslagen moeten worden, voordat we instemmen met een grondwetsherziening om de rechterlijke macht te hervormen.''

Porosjenko riep op zijn beurt de coalitiepartners op om de mogelijkheid tot vrijlating op borgtocht helemaal te schrappen of op zijn minst de borg fors te verhogen als iemand wegens corruptie wordt opgepakt.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: