woensdag 28 oktober 2015

'15.000 stemmen à 20 euro gekocht in Uzhgorod'

In de stad Uzhgorod zouden kiezers massaal zijn omgekocht voor 500 hrivna (20 euro) om op burgemeesterskandidaat Bogdan Andriiv te stemmen. Andriiv was lid van de Partij van de Regio's van ex-president Janoekovitsj. Volgens Joeri Svitlik, kandidaat namens Porosjenko's partij Solidariteit in het provinciebestuur, zou het gaan om maar liefst 15.000 alcoholisten, zigeuners, studenten en laagopgeleide inwoners die een extraatje wel konden gebruiken.

Svitlik heeft de inwoners van Uzhgorod inmiddels opgeroepen om te gaan demonstreren. Het is inmiddels onrustig in de West-Oekraïense stad. De oude gemeenteraad kwam gistermiddag bijeen, maar de vergadering moest worden afgebroken na een bommelding.

Andriiv heeft een besmet verleden door zijn lidmaatschap van de Partij van de Regio's, maar ook zijn tegenstander Serhej Ratoesjniak heeft geen beste naam. Hij staat bekend om zijn racistische en anti-semitische uitlatingen. Ratoesjniak was eerder burgemeester van Uzhgorod, van 1994-1998 en van 2006-2010. 

Bronnen: Uzhgorod.in, Kyiv Post

Geen opmerkingen: