woensdag 21 oktober 2015

Petitie pleit voor Darth Vader als premier

President Petro Porosjenko moet zich uitspreken over de vraag of het wenselijk is om Darth Vader tot premier te benoemen. Dat is het gevolg van een petitie die 25.000 handtekeningen wist te vergaren. De president is in dat geval verplicht om binnen twee weken een reactie te geven. Eerder was er al een petitie waarin werd opgeroepen om de voormalige Georgische president Michail Saakasjvili tot premier te benoemen.

Darth Vader, een fictief personage uit de Star Wars films, heeft al vaker van zich doen spreken in relatie tot de Oekraïense politiek. Hij wilde meedoen aan de presidentsverkiezingen van mei vorig jaar, maar werd geweigerd omdat hij zijn werkelijke identiteit niet wilde prijsgeven. Inmiddels is duidelijk dat achter Darth Vader de elektricien Viktor Sjevtsjenko schuil gaat. Sjevtsjenko heeft zijn wettige naam afgelopen maart gewijzigd in Darth Viktorovitsj Vader.

Darth Vader deed ook mee aan de parlementsverkiezingen en aan de burgemeestersverkiezing in de stad Odessa. In zijn verkiezingscampagne beloofde hij onder meer gratis wifi voor iedereen en beloofde hij de terugkeer van de geannexeerde Krim naar Oekraïne.

In een reactie op de petitie om hem tot premier te benoemen zegt Darth Vader dat die zonder zijn medeweten is ingediend, maar dat hij intussen zijn koffers al heeft gepakt voor de verhuizing naar Kiev.

Bron: Newsweek

Geen opmerkingen: