dinsdag 24 november 2015

Eén stroomleiding naar Krim mag worden hersteld

Eén van de drie vernielde hoogspanningsleidingen is op korte termijn gerepareerd en kan weer in gebruik worden genomen. Dat heeft Lenoer Isljamov, de coördinator van de blokkadeactie door de Krimtataren, vanmorgen gezegd tegen de nieuwssite Oekrajinska Pravda. Volgens Isljamov gaat er dan weer 220 Megawatt aan elektriciteit naar de Krim.

Om het schiereiland weer volledig van stroom te voorzien, is overigens 1.000 Megawatt nodig. De Krimtataren zeiden aanvankelijk dat zij de elektriciteitsvoorziening van de Krim vanuit Oekraïne volledig lam wilden leggen totdat door de Russische autoriteiten is voldaan aan de eis dat alle Oekraïense gevangenen op de Krim en in Rusland vrij zouden komen. Daarvan is evenwel geen sprake.

Het besluit om tenminste één hoogspanningsleiding te laten repareren, is genomen na het overleg dat gisteren plaats had tussen vertegenwoordigers van energiemaatschappij Oekrenergo en de actievoerders. Inmiddels is in Kiev een werkgroep gevormd van parlementsleden en actievoerders die zich vandaag buigt over de situatie rond de energievoorziening op de Krim.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: