maandag 16 november 2015

Leger meldt zestien aanvallen van rebellen

De pro-Russische rebellen hebben afgelopen nacht zestien aanvallen uitgevoerd op eenheden van het Oekraïense leger, waarbij ze vijfmaal doel troffen. Het zou gaan om aanvallen in de omgeving van de steden Donetsk, Loehansk en Marioepol. Over eventuele slachtoffers onder de soldaten is nog niets bekend gemaakt.

Er werden volgens het leger granaten afgevuurd op de dorpen Novhorodske, Opitne en Piski, maar ook op de stadjes Marinka en Adviivka. De soldaten in de nabijheid van de dorpen Novotosjkivka en Sjirokine werden bestookt met mortieren, granaten en zware machinegeweren.

De separatisten melden op hun beurt dat het Oekraïense leger het dorp Zjabitsjevo iets ten noorden van de stad Donetsk en de wijk Koebisjevki in Donetsk zelf gisteravond onder vuur hebben genomen. Vanuit Piski zouden mortieren en granaten zijn afgeschoten. De mortieren zouden van het kaliber 82 en 120 millimeter zijn geweest, aldus het persbureau DNA van de separatisten. Ook zou het leger het dorp Sachanka in het zuiden van de provincie Donetsk hebben beschoten met mortieren en granaten.

Bronnen: Unian, TASS

Geen opmerkingen: