dinsdag 17 november 2015

Uzhgorod kiest voor ex-lid Partij van de Regio's

Het was een lastige keus voor de inwoners van de West-Oekraïense stad Uzhgorod. Kiezen voor een burgemeesterskandidaat die bekend stond als aanhanger van ex-president Janoekovitsj of voor eem n die bekend staat als een racist en die berucht is om zijn antisemitische uitspraken? Het werd de eerste, Bohdan Andriiv.

Voor zover nu bekend heeft hij 20.665 stemmen gekregen, tegen 10.903 stemmen voor voormalig burgemeester Serhej Ratoeshnjak. Opvallend was het aantal ongeldige stemmen dat afgelopen zondag werd uitgebracht, maar liefst 3.728. Uzhgorod heeft 110.000 inwoners.

Zelfs gouverneur Hennadi Moskal zei afgelopen zondag dat hij gekozen had voor de minste van twee kwaden. ''Ik heb gestemd op de beste manager, want ik wil graag dat Uzhgorod een schone, moderne stad wordt en een toeristisch centrum in onze provincie.''

Moskal voegde er aan toe dat hij blij was dat de lokale verkiezingen tot het verleden behoren, want vooral in Uzhgorod waren de nodige problemen. Er werden stemmen gekocht en afgelopen vrijdag werden zelfs twee granaten naar de woning van burgemeesterskandidaat Andriiv gegooid.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: