woensdag 23 december 2015

Krivvi Rih kiest 27 maart nieuwe burgemeester

Het parlement heeft besloten dat de tweede ronde van de burgemeestersverkiezing in Krivvi Rih over moet worden gedaan op zondag 27 maart. Er waren wel twee stemmingen nodig in het parlement om daar een meerderheid voor te vinden. Het parlementslid Jehor Soboljev van Zelfredzaamheid bood zijn excuses aan voor het incident waarbij hij uit protest tegen het uitstellen van de stemming partijleider Oleh Liasjko van de Radicale Partij het spreken belette.

De tweede ronde van de burgemeestersverkiezing in Krivvi Rih werd ontsierd door grootschalige stemmenfraude in het voordeel van de zittende burgemeester Joeri Vilkoel van het Oppositieblok. Hij kreeg 752 stemmen meer dan zijn opponent, Joeri Milobog van Zelfredzaamheid.

De stemmenfraude had plaats in de zes ziekenhuizen van de 600.000 inwoners tellende stad, waar van de ene op de andere dag tot wel 200 'patiënten' extra werden opgenomen die allemaal op Vilkoel stemden. Duizenden inwoners van Krivvi Rih protesteerden de afgelopen zondagen tegen deze handelwijze, met als resultaat dat de tweede kiesronde over wordt gedaan.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: