zaterdag 26 december 2015

Leger voorziet 'propagandashow' in Kominternove

Er staat iets bijzonders op stapel in het dorp Kominternove, dat op 23 kilometer van Marioepol ligt. Tot deze conclusie komt het Oekraïense leger. Niet alleen de rebellen zijn teruggekeerd naar het dorp, maar ook de leiders van de Volksrepubliek Donetsk zouden daar nu zijn. De nog resterende inwoners hebben (opnieuw) te horen gekregen dat ze het dorp niet mogen verlaten.

Russische media hebben inmiddels gemeld dat het Oekraïense leger mortieren heeft afgeschoten op Kominternove en het twee kilometer verderop gelegen dorp Vodiane. ''Hier wordt een nieuwe propagandistische show voorbereid'', aldus het leger vanmiddag in een verklaring. De rebellen zouden een roadblock hebben opgezet op de weg van Kominternove naar Marioepol.

Donderdag werd gemeld dat de rebellen Kominternove hadden verlaten, terwijl gisteren werd aangegeven dat een aantal van hen toch was achtergebleven. Wel zijn de zware wapens naar elders gebracht na een bezoek van waarnemers van de OVSE. Eerder werd ook gemeld dat Russische militairen in Kominternove zouden zijn, maar daarover is later niets meer vernomen. Dat blijft dus onduidelijk.

Bron: Ukrinform


Geen opmerkingen: