woensdag 16 december 2015

Porosjenko veroordeelt ruzie Saakasjvili en Avakov

De ruzie tussen gouverneur Michail Saakasjvili van Odessa en minister Arsen Avakov van Binnenlandse Zaken is president Petro Porosjenko in het verkeerde keelgat geschoten. ''Jullie zitten niet in de showbusiness'', verwijt hij het tweetal dat elkaar maandag in de haren vloog nadat Saakasjvili Avakov als corrupt bestempelde tijdens een vergadering van de Nationale Raad voor Hervormingen.

Porosjenko erkent dat het er soms heet aan toe kan gaan binnen het hervormingsplatform. ''Er zijn uiteenlopende standpunten, er worden ideeën gedropt, compromissen gevonden en hervormingen op stapel gezet. Maar het elkaar beschuldigen en beledigen mag niet worden getolereerd.'' Aan het adres van Avakov merkt de president op ''dat xenofobie, het twijfelen aan andermans goede bedoelingen en het advies om maar uit Oekraïne te vertrekken'' aan het adres van Saakasjvili ook ontoelaatbaar is.

Saakasjvili beschuldigde Avakov maandag van corruptie. De minister zou de leiding hebben over een aantal gewapende milities die hij financiert met geld dat door corruptie verkregen is. Dat leidde tot een scheldpartij over en weer. Avakov zei op zijn beurt dat Saakasjvili kennelijk de boel niet onder controle krijgt in Odessa en dat hij er daarom op aanstuurt dat hij wordt ontslagen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: