woensdag 16 december 2015

Sakvarelidze komt op voor 'gastarbeider' Saakasjvili

Openbare aanklager David Sakvarelidze is boos op premier Arseni Jatsenjoek die gouverneur Micheil Saakasjvili van Odessa ''een gastarbeider'' heeft genoemd. De Georgiër die net als Saakasjvili vorig jaar de Oekraïense nationaliteit verkreeg, vindt dat Jatsenjoek en anderen als minister Arsen Avakov van Binnenlandse Zaken wel wat meer respect mogen tonen.

''Het kabinet profiteert van wat wij als voormalige Georgiërs mee brengen, zoals de vorming van een volledig nieuw politiekorps. Dat is in feite het enige succes dat het kabinet in een jaar tijd heeft weten te boeken'', schrijft Sakvarelidze op zijn Facebookpagina. Zijn oordeel over veel Oekraïense politici is ronduit vernietigend.

Hij vindt dat ze gebruik hebben gemaakt van het anti-regeringsprotest op Majdan om zelf aan de macht te komen. Nu beroven ze het land en richten nepbedrijven op waar ze hun illegaal verkregen kapitaal naar toe sluizen, aldus Sakvarelidze. Hij waarschuwt dat de Oekraïense bevolking dit niet nog lang zal accepteren. Over zichzelf schrijft hij: ''Ik ben een Georgische Oekraïner die blij is met zijn Oekraïense paspoort en die een land wil helpen waar de hoop al bijna verloren is gegaan.''

Bron: ZIK

Geen opmerkingen: