maandag 25 januari 2016

Timosjenko is (weer) uit op val van het kabinet

Fractievoorzitter Joelia Timosjenko van de Moederlandpartij vindt dat het kabinet-Jatsenjoek moet aftreden. Zij wil ''geen facelifts of cosmetische trucjes'', zei Timosjenko vanmiddag op een bijeenkomst van de fractievoorzitters en commissievoorzitters van alle partijen die in het parlement vertegenwoordigd zijn. Zij wil vervroegde parlementsverkiezingen.

Het Blok-Porosjenko wil wel meedoen aan een vergadering van de vier coalitiepartijen, zei vicefractievoorzitter Ihor Kononenko. Parlementsvoorzitter Volodimir Hrojsman, ook van het Blok-Porosjenko, voegde er aan toe dat het initiatief voor zo'n vergadering dan wel van Timosjenko moet komen. ''U krijgt mijn volle medewerking'', zei Hrojsman. Timosjenko wimpelde het aanbod af.

Haar Moederlandpartij verwacht garen te spinnen bij vervroegde verkiezingen. Het Blok-Porosjenko en het Volksfront van premier Arseni Jatsenjoek willen het kabinet echter overeind houden. Wel zijn er onderhandelingen gaande over het vervangen van een aantal zwakke ministers. De regeringscoalitie bestaat verder nog uit Zelfredzaamheid. De Radicale Partij stapte al na enkele maanden uit.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: