maandag 22 februari 2016

'Baudet zit achter manipulatieve stemwijzer'

De website Retecool meent dat het Forum voor Democratie van Thierry Baudet achter een uiterst tendentieuze stemwijzer voor het referendum van 6 april zit. Baudet wil Nederland uit de Europese Unie hebben en om dat doel te bereiken zit hij ook nadrukkelijk in het nee-kamp bij het raadgevende referendum over het associatieverdrag met Oekraïne.

De Stemwijzer voor het Oekraïne Referendum pretendeert neutraal te zijn, maar komt vooral met stellingen die gunstig zijn voor het nee-kamp. De NOS probeerde vorige week tevergeefs uit te vinden wie er achter deze stemwijzer zit.

Retecool blijkt meer succes te hebben. De contactpersoon voor de domeinnaam van de betreffende website is Anne-Paul Houwen, ondernemer in de filmwereld met liefst veertien BV op het bedrijfsadres. Houwen is al jaren bevriend met Rob Rooken, internetondernemer en hoofd ICT bij het Forum voor Democratie dat onder leiding staat van Thierry Baudet.

''Het is allemaal een beetje te toevallig (...). Wij zeggen dus dat deze manipulatieve stemwijzer het werk is van Thierry Baudet's Forum voor Democratie. Doen we gewoon'', aldus de redactie van Retecool.

Bron: Retecool

Geen opmerkingen: