dinsdag 23 februari 2016

Zelfredzaamheid wilde Saakasjvili als premier

De Georgische oud-president Micheil Saakasjvili is één van de drie kandidaten die Zelfredzaamheid bij president Petro Porosjenko en het Volksfront van premier Arseni Jatsenjoek heeft voorgedragen toen de partij nog deel uitmaakte van de regeringscoalitie. Zelfredzaamheid eiste het aftreden van het voltallige kabinet. Toen dat niet door ging, vertrok de partij uit de coalitie.

''De andere twee waren buitenlanders'', zei vicefractievoorzitter Jehor Soboljev gisteravond in een uitzending van ICTV. Saakasjvili, tegenwoordig gouverneur van de provincie Odessa, is sinds vorig jaar Oekraïens staatsburger. De andere, door Zelfredzaamheid aangedragen kandidaten zouden het staatsburgerschap nog moeten verwerven, maar dat bleek bij de benoeming van Saakasjvili en diverse ministers slechts een formaliteit.

Saakasjvili heeft zijn eigen anti-corruptiebeweging opgezet en reist dezer dagen het land door om aanhangers te krijgen. Hij zei gisteren op een bijeenkomst in Tsjernivtsi voorstander te zijn van vervroegde parlementsverkiezingen.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: