dinsdag 29 maart 2016

Brief Jaresko aan VS over uitstel referendum 'armoedige vervalsing'

Minister Natalie Jaresko van Financiën ontkent dat zij een brief aan de Amerikaanse staatssecretaris Victoria Nuland heeft gestuurd met het verzoek om invloed uit te oefenen op de Nederlandse regering zodat die het referendum over het associatieverdrag uitstelt. ''Een wat armoedige vervalsing'', omschrijft Jaresko de brief op Twitter. ''Ik roep Nederland juist op om voor het verdrag te stemmen.''

De in de Verenigde Staten opgegroeide minister publiceert de brief op Twitter, met de nodige op- en aanmerkingen. Zoals de opmerking 'slecht Engels' in de kantlijn bij een passage in de brief. In de zogenaamd aan haar toegeschreven brief constateert 'Jaresko' dat afwijzing van het associatieverdrag op 6 april leidt ''tot een enorme crisis die de huidige problemen in de EU en daarbuiten alleen maar erger maakt''. Ook wordt er van uitgegaan dat de tegenstanders van het verdrag ''toch wel'' gaan winnen.

Eerder al dook een nepfilmpje op YouTube op waarin een aantal manschappen van een vrijwilligersbataljon dreigden met aanslagen als de Nederlandse bevolking het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne afwijst.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: