vrijdag 18 maart 2016

Driekwart vindt dat Oekraïne op verkeerde weg is

De meeste Oekraïners vinden dat het met hun land de verkeerde kant op gaat. Uit een opiniepeiling van het Razoemkov Centrum blijkt dat 73,4 procent van de ondervraagden die mening is toegedaan. Slechts 11,6 procent vindt dat de regering op de goede weg is, terwijl 20 procent hoopt dat het alsnog goed komt.

Tegelijkertijd verwacht 45,5 procent van de ondervraagden dat de regering de problemen op langere termijn de baas kan worden. Volgens 23,4 procent is de situatie echter hopeloos. Slechts 5,6 procent meent dat er dit jaar een einde komt aan de economische crisis, 22 procent verwacht geen verdere verslechtering maar dit jaar ook geen verbetering. Van de ondervraagden verwacht 32,9 procent meer economische tegenslag en 23,5 procent voorziet zelfs dat de staat bankroet gaat, gevolgd door massa-ontslagen en hoge inflatie.

In de peiling werd ook gevraagd of de Oekraïners bereid zijn om de lasten te dragen van de hervormingen. Voor 8 procent geldt dat die bereid is dat inderdaad te doen, zo lang als nodig is om het land gezond te maken. 29,2 procent wil nog hooguit een jaar de prijs betalen die nodig is voor hervormingen. Bij 24,3 procent is weinig geloof dat de hervormingen succesvol zijn, terwijl 32 procent inmiddels op het bestaansminimum zit en niets meer heeft in te leveren.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: