vrijdag 25 maart 2016

'Het lijkt hier in Avdiivka alsof het Stalingrad is'

De pro-Russische rebellen hebben circa 3.000 manschappen bijeen gebracht in de stad Jasinoevata, waarschijnlijk met de bedoeling om nieuwe aanvallen uit te oefenen op Avdiivka dat in handen is van het Oekraïense leger. De tv-zender TSN meldt dat de rebellen het industriegebied bij de stad willen veroveren. Hun aanvallen richtten zich afgelopen nacht hierop. Vooral van belang is echter de snelweg tussen Horlivka en Donetsk die nu nog in handen van het leger.

De rapporten van het leger over slachtoffers zijn onduidelijk, aldus TSN. Er zouden tussen de dertien en zeventien soldaten gewond zijn geraakt in de afgelopen twee dagen. Twee van hen zouden er slecht aan toe zijn. De militaire inlichtingendienst zegt dat afgelopen dinsdag bij gevechten zes Russische soldaten zijn gesneuveld, vijf zouden gewond zijn geraakt. Het zou gaan om militairen van het 11e Regiment uit Makajivka en de 3e Brigade uit Horlivka.

Er wordt zwaar gevochten om Avdiivka. De Oekraïense vrijwilliger Vitali Dejneha sprak eerder deze week over de hevigste strijd in zes maanden tijd. ''Het is hier net Stalingrad.''

Bronnen: Unian, ZIK

Geen opmerkingen: