zondag 15 mei 2016

Klitsjko: 'Songfestival kan in Olympisch Stadion'

Het Olympisch Stadion is volgens burgemeester Vitali Klitsjko van Kiev de aangewezen plek om het Eurovisie Songfestival volgend jaar te houden. ''We gaan ons best doen om er wat moois van te maken'', aldus Klitsjko. Het stadsbestuur zal zich op korte termijn beraden op de organisatie, niet alleen waar het de plek betreft waar het songfestival wordt gehouden, maar ook de zorg voor voldoende hotelaccommodatie en de veiligheid. In 2005 werd het songfestival gehouden in het Sportpaleis in de hoofdstad.

Inmiddels heeft de omstreden, pro-Russische burgemeester Hennadi Troechanov van Odessa zijn stad kandidaat gesteld voor het houden van het Eurovisie Songfestival. ''Odessa is een mooie, cosmopolitische Europese stad. Een waardige plek voor zo'n prestigieuze wedstrijd.'' In buurland Rusland werd ook al geopperd dat het festival daar gehouden moet worden; daar wordt Odessa gezien als een 'Russische' stad. Rusland claimt dat de overwinning eigenlijk aan zanger Sergej Lazarev gegund had moeten worden.

Er is nog een voorstel, en dat komt van Ruslana die in 2004 het songfestival voor Oekraïne wist te winnen. ''Er is een Europese traditie dat de winnende landen het songfestival in verschillende steden houden en niet uitsluitend in de hoofdsteden. En ik droom er van dat het Eurovisie Songfestival volgend jaar gehouden wordt in mijn stad Lviv.''

Zweden heeft intussen aangeboden om mee te helpen bij het treffen van de voorbereidingen voor het Eurovisie Songfestival 2017.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: