dinsdag 21 juni 2016

DPR-premier Zachartsjenko stelt weer eens eisen

Als het Oekraïense parlement op 14 juli nog steeds geen wet heeft aangenomen die het mogelijk maakt om lokale verkiezingen in de door de separatisten beheerste gebieden te houden, dan wil de zelfbenoemde premier Alexander Zachartsjenko die op eigen houtje gaan houden in zijn Volksrepubliek Donetsk (DPR).

Het is niet voor het eerst dat Zachartsjenko aan komt zetten met eigen verkiezingen van de separatisten, maar telkens heeft hij dit voornemen nog weten in te slikken. Volgens het Minsk-2 akkoord moeten er lokale verkiezingen in de bezette gebieden worden gehouden, maar de Oekraïense regering wil dat pas toestaan als een eind is gekomen aan het vechten in de Donbas, Russische soldaten het gebied hebben verlaten en Oekraïne weer controle over de grens heeft.

Maar ook Zachartsjenko stelt zijn eisen. Niet alleen dat het parlement een wet heeft aangenomen om de verkiezingen te kunnen houden, maar die wet moet ook nog eens de goedkeuring van de separatisten hebben. Hij gaf in een interview met tv-zender 112 toe dat de kans klein is dat dit alles over drie weken zijn beslag krijgt. ''Ik betwijfel het.''

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: