zaterdag 25 juni 2016

Staakt-het-vuren breekt weer in alle hevigheid los

Na enkele rustige dagen in de eerste helft van de week hebben de pro-Russische rebellen hun activiteiten weer opgevoerd. Donderdag werden 50 aanvallen gemeld, gisteren zelfs 61. De helft daarvan in de omgeving van Donetsk, de andere helft in die van Marioepol. Donderdag raakten vijf soldaten gewond, over eventuele slachtoffers gisteren heeft het leger nog niets gemeld.

Oostelijk van de havenstad werden de posities van het Oekraïense leger beschoten met granaatwerpers bij Marinka, Sjirikone, Lebedinske en Starohnativka. Mortiergranaten kwamen neer bij Krasnohorvika, Taramtsjoek, Talakivka, Vodiane en Tsjermalik. In de nabijheid van de stad Donetsk schoten de rebellen met granaatwerpers op Opitne, Verhnjotoretske en Loehanske, terwijl Zajtseve en Majorsk met 82 millimeter mortieren onder vuur werden genomen.

De soldaten bij Piski werden met 122 millimeter artillerie bestookt, terwijl de verdedigers van Avdiivka en de kolenmijn Boetivka geconfronteerd werden met diverse types granaten vanuit Jasnoevata en Mineralne.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: