zondag 31 juli 2016

Leger slaat weer aanvallen op stadje Marinka af

De pro-Russische rebellen lijken hun zinnen te hebben gezet op het veroveren van het stadje Marinka op het Oekraïense leger. Twee eenheden van de rebellen probeerden gisteravond rond zeven uur door de linies te breken, maar ze werden teruggeslagen. Daarbij zouden acht rebellen zijn gedood. De soldaten bleven ongedeerd. Afgelopen week werd Marinka geregeld beschoten en ook probeerden de rebellen eerder tevergeefs de soldaten te overrompelen. Ook gisteren werd Marinka beschoten met zware mortieren

De rebellen voerden gisteren in totaal 70 aanvallen uit op posities van het leger. Daarbij werden in toenemende mate zware wapens gebruikt. De meeste aanvallen hadden plaats rond de stad Donetsk, onder meer op Avdiivka, Piski, Trojtske en Horlivka. Nabij Majorsk en Svitlodarsk waren sluipschutters actief.

Vodiane, Krasnohorivka werden met mortieren beschoten, Sjirokine, Hranite en Talakivka ook met zware machinegeweren en granaatwerpers. In de provincie waren er mortieraanvallen op Krimske, Novooleksandrivka, Kosharna en Novozvanivka.

Bij de aanvallen van de rebellen raakten vier Oekraïense soldaten gewond.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: