zondag 24 juli 2016

'Nadia Savtsjenko is Poetin's Paard van Troje'

Het invloedrijke parlementslid Anton Herasjtsjenko heeft zware kritiek geuit op Nadia Savtsjenko die wil dat de Oekraïense regering gaat onderhandelen met de separatisten en ze excuses aanbiedt voor het slechte beleid dat in de afgelopen kwart eeuw is gevoerd. Herastsjenko noemt de voormalige helikopterpiloot en oorlogsvrijwilliger die bijna twee jaar in Rusland gevangen zat ''Poetin's Paard van Troje''.

Herastsjenko voelt er helemaal niets voor om met de separatisten te gaan onderhandelen over een oplossing voor het oorlogsconflict in de Donbas. ''Jij wilt je wellicht excuseren tegenover rebellenleiders als Givi en Motorola of tegenover andere Russen die naar Oekraïne zijn gekomen om daar te moorden en te verkrachten. Maar wij zullen dat zeker niet doen'', maakt het parlementslid duidelijk op zijn Facebookpagina.

Hij plaatst nu vraagtekens bij de bereidheid van de Russische autoriteiten om de rechtszaak tegen Savtsjenko live op televisie te brengen, met uitzondering van het moment waarop Savtsjenko Poetin er persoonlijk van langs geeft. ''Van de rechtszaken tegen Sentsov en Koltsjenko hebben we geen beelden kunnen zien. Achteraf wordt duidelijk waarom dat bij Savtsjenko wel zo was. Ze is het Paard van Troje van Poetin.''

Bron: ZIK

Geen opmerkingen: