dinsdag 23 augustus 2016

Industriële productie daalt nog, maar is op weg terug

De industriële productie daalt nog steeds, maar minder snel dan vorig jaar. Afgelopen maand was de daling 0,2 procent vergeleken met juli 2015. In juni was de daling nog 3,4 procent ten opzichte van juni vorig jaar. Sinds begin dit jaar is de industriële productie met 1,7 procent toegenomen. De kolenmijnen voerden de productie het meest op met 13,5 procent ten opzichte van een jaar geleden.

De producenten van computers, elektronica en optische producten maakten in een jaar tijd een spectaculaire stijging door van 72,8 procent. De kolenmijnen wisten dhun productie op te voeren met 44,5 procent en de fabrikanten van coke en olieproducten lieten een productiestijging zien van 14 procent. Dalers waren er ook. De autofabrieken noteerden 19,3 procent minder, de fabrikanten van machines en machineonderdelen. zagen hun productie dalen met 9,8 procent.

De cijfers van het Nationaal Statistisch Bureau hebben geen betrekking op de door de separatisten bezette gebieden in het oosten van het land en van de door Rusland geannexeerde Krim.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: