zondag 28 augustus 2016

Rebellen beschieten Piski, Loehanske en Zajtseve

Met 59 aanvallen van de pro-Russische rebellen op posities van het Oekraïnse leger was het weer een onrustige dag in Oost-Oekraïne. Avdiivka, Piski, Mironivkse en Majorsk werden beschoten met 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren. Svlitlodarsk kreeg te maken met 82 millimeter mortieren, Verchniotoretske en Loehanske met diverse types granaatwerpers. Vier van de circa dertig granaten troffen doel in Piski en Loehanske.

's Middags was de situatie bij Zajtseve het meest penibel. Er werden zo'n honderd 120 millimeter mortiergranaten afgevuurd, waarvan vier voltreffers. In de omgeving van de havenstad Marioepol kregen soldaten bij Sjirokine, Krasnohorivka en Talakivka te maken met 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren. Vodiane en Taramtsjoek werden onder vuur genomen met 82 millimter mortieren, Nvohrihorjevka met zware machinegeweren. Rond middernacht vuurden de rebellen op Sjirokine met 122 millimeter artilleriegeschut.

In de provincie schoten de rebellen met mortieren op soldaten bij Novo-Oleksandrivka, Novozvanivka, Stanitsja Loehanska. Bij Popasna en Stanitsja Loehanska werden sluipschutters waargenomen.

Bij de beschietingen kwamen gisteren twee Oekraïense soldaten om het leven, vier raakten gewond.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: