vrijdag 26 augustus 2016

Video: bezorgdheid om paraatheidsoefening Rusland

Terwijl voor begin september al de grote legeroefening Kavkaz-2016 werd aangekondigd, heeft Rusland onverwacht oefeningen op touw gezet in de Zuidelijke, Westelijke en Centrale districten, terwijl ook de Noordelijke Vloot in staat van paraatheid zijn gebracht. Deze paraatheidstest begon gisteren en duurt tot en met volgende week woensdag, aldus het Russische leger.

De Oekraïense militaire inlichtingendiensten maken zich zorgen om de grootschalige oefening die het Russische leger dezer dagen in gang heeft gezet, omdat die ieder moment ook op een invasie uit kunnen draaien. Woordvoerder Vadim Skibitski van het ministerie van Defensie zegt in een interview met Radio Liberty over Kavkaz-2016, zoals de legeroefening heet, dat exercities als deze pal aan de grens met Oekraïne een reële bedreiging vormen.

''Als we kijken naar bijvoorbeeld Kavkaz-2008, dan zien we dat tijdens deze legeroefening de aanzet werd gegeven tot de Russische aanval op Georgië. Tijdens de Winterspelen van 2014 in Sochi werd opnieuw een legermacht gevormd die betrokken was bij de annexatie van de Krim, terwijl in de zomer van 2014 eveneens grootschalige oefeningen werden gehouden langs de grens, die uitmondden in een invasie van Russische militairen in het oosten van ons land. En nu kijken we tegen dezelfde dreiging aan'', aldus Skibitski.

Bronnen: Unian, YouTube

Geen opmerkingen: