dinsdag 6 september 2016

Internationale kritiek op brandstichting bij Inter

De Verenigde Staten en de OVSE hebben de aanvallen op televisiezender Inter ''onacceptabel'' genoemd. Tot tweemaal toe werd zondagmiddag door nog altijd onbekende actievoerders brand gesticht in een kantoor van Inter, terwijl gisteren een tentenkampje werd opgezet bij een ander kantoor van de zender die wordt gezien als 'spreekbuis van Moskou'.

''Fysieke aanvallen op de media zijn onacceptabel'', laat de Amerikaanse ambassade weten. ''Wij volgen het onderzoek naar de daders nauwlettend.'' Woordvoerster Dunja Mijatovic van de OVSE: ''Geweld mag nooit het antwoord zijn als iemand het niet eens is met het het redactionele beleid, ook niet als sprake is van provocerende of controversiële berichtgeving.''

Volgens Mijatovic heeft de politie adequaat gereageerd op de aanval op Inter en hebben president Petro Porosjenko en de vakbond van Oekraïense journalisten vlot laten weten dat zij het niet eens zijn met de handelwijze van de activisten. Tegelijkertijd hebben anderen echter hun steun voor de activisten uitgesproken door hun kritiek te delen dat Inter zich anti-Oekraïens gedraagt.

Bron: RFE/RL

Geen opmerkingen: