zaterdag 3 september 2016

Leger meldt opnieuw elf aanvallen van rebellen

Net als donderdag hebben de pro-Russische rebellen ook gisteren posities van het Oekraïense leger elfmaal aangevallen. Soldaten bij Sjirokine, in de omgeving van de havenstad Marioepol, werden beschoten met granaatwerpers en zware machinegeweren, terwijl ze bij Marinka, Vodiane en Starohnativka met geweren onder vuur werden genomen. In de buurt van Marinka was een sluipschutter actief.

In de provincie Loehansk werd met granaatwerpers het vuur geopend op Bohoeslavska en kregen soldaten bij Novo-Oleksandrivka te maken met geweervuur. Er waren gisteren geen slachtoffers onder de militairen. Het Oekraïense leger beschouwt de aanvallen als provocaties, bedoeld om tegenaanvallen uit te lokken. Daar is niet op ingegaan, aldus een legerwoordvoerder vanochtend.

Het nieuwe bestand ter gelegenheid van de opening van het schooljaar is de derde dag in gegaan. Vorig jaar september werd ook een staakt-het-vuren afgesproken. Dat bestand hield een week.

Oekraïense soldaten hebben gisteren samen met de hulporganisatie ADRA duizend literflessen met drinkwater en hulpgoederen overhandigd aan acht gezinnen die nog altijd verblijven in het voor de helft aan flarden geschoten dorp Vodiane. De achtergebleven inwoners moeten het doen zonder water en elektriciteit.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: