woensdag 7 september 2016

Rebellen blijven het 'schoolbestand' schenden

De pro-Russische rebellen blijven het Oekraïense leger aanvallen, ondanks het staakt-het-vuren dat beide partijen hebben afgesproken en dat vorige week donderdag in ging vanwege het begin van het schooljaar. Gisteren werden 21 aanvallen gemeld op posities van het leger, waarvan de meeste ditmaal in de omgeving van de havenstad Marioepol. Rond de stad Donetsk en in de provincie Loehansk was het tamelijk rustig. De aanvallen worden gezien als provocaties om het leger tot tegenaanvallen te bewegen.

In de omgeving van de dorpen Sjirokine en Talakivka zetten de rebellen 82 en 120 millimeter mortieren in tegen de soldaten, terwijl rond Marinka sluipschutters actief waren. Met zware machinegeweren en granaatwerpers werd geschoten op de soldaten die het industrieterrein bij de stad Avdiivka al sinds januari verdedigen.

Een inwoonster van Avdiivka liep gisteren een schotwond op en raakte zwaargewond. Ook liep een Oekraïense soldaat verwondingen op. In de provincie Loehansk waren er aanvallen op soldaten bij Popasna en Novozvanivka.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: