dinsdag 13 september 2016

Drie soldaten gedood, vijftien gewonden

Een zwarte dag gisteren voor het Oekraïense leger dat gisteren door een bestorming van pro-Russische rebellen twee soldaten zag sneuvelen bij Stanitsja Loehanska. Vijf soldaten raakten daar gewond en een soldaat is spoorloos. Elders langs de frontlijn werd een derde soldaat gedood en liepen nog eens tien soldaten verwondingen op bij beschietingen. Er werden in totaal 35 aanvallen van de rebellen gemeld door het leger.

Tegen het leger werd bij het dorp Tsjermalik in de omgeving van Marioepol 122 millimeter artillerie ingezet. Soldaten bij Sjirokine en Krasnohorivka kregen te maken met 82 millimeter mortieren. Ook werden granaatwerpers en machinegeweren door de rebellen ingezet tegen soldaten bij Hranitne, Sjirokine, Starohnativka en Marinka. In de provincie Loehansk werden aanvallen gemeld met diverse wapens op soldaten bij Novozvanivka, popasna, Novo-Oleksandrivka, Novozvanivka en Nizhnjoteple.

In de omgeving van de stad voerden de rebellen liefst zestien aanvallen uit. Rond de stad Avdiivka schoten de rebellen met 82 en 120 millimeter mortieren. Aandere doelwitten waren Loehanske, Zajtseve, Verchniotoretske en Novgorodske.

Ondanks het toenemende geweld van de kant van de pro-Russische rebellen zegt het Oekraïense leger zich nog altijd te houden aan het staakt-het-vuren dat bijna twee weken geleden in ging.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: