maandag 26 september 2016

Video: voortvluchtige man doodt twee agenten

Twee politieagenten zijn gisteren in de stad Dnipro doodgeschoten door een voortvluchtige misdadiger die ze aan wilden houden voor een verkeersovertreding. Een politieman overleed ter plekke, zijn vrouwelijke collega overleed in ene ziekenhuis. De 33-jarige Alexander Poegatsjev verschanste zich aanvankelijk in een flatgebouw dat door een arrestatieteam werd omsingeld. Hij werd daar echter niet aangetroffen.

Vanmorgen werd Poegatsjev alsnog gearresteerd nadat hij zich onder een valse naam bij een ziekenhuis had gemeld om behandeld te worden aan een schotwond die hij bij het vuurgevecht met de agenten had opgelopen. De etnische Rus uit de stad Torez in het door de separatisten bezette gebied van de provincie Donetsk was sinds vorig jaar op de vlucht. Hij werd toen al verdacht van ontvoering, verkrachtingen en het opzetten van een criminele organisatie.

Op de beelden van een bewakingscamera is te zien hoe de man de politieagenten belaagt. De chauffeur van een minibus probeert de vluchtende Poegatsjev tegen te houden, maar laat hem gaan als ook hij wordt bedreigd.

Bronnen: Unian, Ukrinform, Youtube 
 

Geen opmerkingen: