zondag 23 oktober 2016

Vliegtuig Belavia gaat onder dwang terug naar Kiev

De Oekraïense autoriteiten hebben vrijdag een passagiersvliegtuig van de Wit-Russische maatschappij Belavia gedwongen om terug te keren naar Kiev. Bij aankomst op de luchthaven Zjoeliani werd een Armeense passagier door de politie van boord gehaald. De man werd 's avonds al weer vrijgelaten en mocht alsnog naar Minsk vliegen. Officieel is niet bekend gemaakt waarvan de Armeniër werd verdacht, maar op sociale media wordt gemeld dat hij een anti-Majdan blogger zou zijn.

De Boeing 737-800 van Belavia vertrok om 15.25 uur uit Kiev. Elf minuten later, 50 kilometer van de grens met Wit-Rusland, kreeg de piloot opdracht om te keren. Zo niet, dan zou het vliegtuig door straaljagers van de Oekraïense luchtmacht gedwongen worden om te keren.

Nadat daaraan gehoor was gegeven, landde het vliegtuig om 15.55 uur op Zjoeliani. Om 16.37 uur vertrok vlucht B2-840 alsnog naar Minsk met 135 passagiers en zes bemanningsleden. Vliegmaatschappij Belavia heeft intussen aangekondigd een schadevergoeding te claimen.

Bronnen: Interfax, Twitter

Geen opmerkingen: