dinsdag 22 november 2016

Drie gewonden bij ongeregeldheden in Kiev

Bij de rellen van gisteravond in Kiev zijn drie mensen gewond geraakt, voor zover bekend bij de politie. Eén gewonde viel van een muurtje, een ander had een snee in zijn hand en de derde vroeg de hulp van ambulanceverplegers omdat het gedrang hem teveel was geworden.

De ongeregeldheden ontstonden op het Onafhankelijkheidsplein nadat aanhangers van de ultranationalistische groep OOeN hadden opgeroepen om autobanden te brengen en die in brand te steken. Dat gebeurde in de aanloop naar een herdenking van de slachtoffers van Majdan op de Dag van de Waardigheid en de Vrijheid.

Een poging om een kantoor van de pro-Russische politicus Viktor Medvedtsjoek in brand te steken, mislukte omdat het verkeerde pand werd uitgekozen. Medvedtsjoek, van wiens dochter de Russische president Vladimir Poetin de peetvader is, bezit weliswaar een kantoorpand aan de Vilika Vasilkivskastraat, maar er staan in totaal zes kantoorpanden. Niet bij het kantoor van Medvedtsjoek's BIM International, maar dat van Sun Light werden fakkels door kapotgeslagen ramen naar binnen gegooid. Het gebouw liep flinke schade op.

Ook bij de SberBank (voorheen de Sberbank of Russia) aan het Lev Tolstojplein werden ramen ingegooid. Hier kon de politie tijdig ingrijpen.

Bronnen: Unian, 112

Geen opmerkingen: