woensdag 30 november 2016

'Oekraïne gegijzeld door intern conflict EU'

Oud-premier Arseni Jatsenjoek meent dat Oekraïne momenteel gegijzeld wordt door wat hij omschrijft als ''interne bureaucratische conflicten'' in Brussel als het gaat om afschaffing van de visumplicht. Hij doelt daarmee op de eis van een aantal EU-lidstaten dat er een 'noodremprocedure' wordt verbonden aan het besluit om de visumplicht af te schaffen.

De partijleider van het Volksfront sprak gisteren het Europese Parlement toe en legde daar uit in welke moeilijk positie zijn land zich bevindt en dat steun vanuit de Europese Unie hard nodig is.

Het afschaffen van de visumplicht is volgens Jatsenjoek zo'n signaal dat de EU achter Oekraïne staat. ''Rusland bedreigt ons, maar intussen is het ons wel gelukt om een economische ineenstorting van ons land te voorkomen en zelfs ingrijpende hervormingen door te voeren'', hield hij de Europarlementariërs voor. ''Ik voelde de sympathie van de Europarlementariërs voor ons land in hun opmerkingen en vragen. Er is oprechte interesse om te weten te komen hoe Oekraïne verandert.''

Bron: Unian

Geen opmerkingen: