maandag 28 november 2016

Klimkin verwacht weinig van overleg in Minsk

Minister Pavlo Klimkin van Buitenlandse Zaken is tamelijk sceptisch of het gaat lukken om met Rusland op één lijn te komen bij het opstellen van het tijdpad en de definities van wat met het Minsk-2 akkoord van februari 2015 nu eigenlijk is afgesproken. Hij zei dit vanmiddag op een persconferentie die hij samen gaf met zijn Zweedse collega Margot Wallstrom.

Morgen komen de ministers van Buitenlandse Zaken van Oekraïne, Rusland, Duitsland en Frankrijk bijeen in de Wit-Russische hoofdstad Minsk. ''Ik zie het er niet van komen dat we het eens gaan worden over de belangrijkste punten. Mijn collega's uit Duitsland en Frankrijk zijn het met me eens dat we minimaal eerst afspraken moeten maken over de veiligheid in Oost-Oekraïne, voordat we de stap richting lokale verkiezingen gaan maken'', merkte Klimkin op.

Rusland en de pro-Russische separatisten willen eerst lokale verkiezingen en pas daarna werken aan de veiligheid in de Donbas, onder meer het weer onder Oekraïense controle stellen van 400 kilometer grens met Rusland.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: