donderdag 17 november 2016

Liasjko noemt Timosjenko 'Moskou's koekoeksjong'

De leider van de Radicale Partij Oleh Liasjko wil dat Joelia Timosjenko de Oekraïense nationaliteit wordt ontnomen omdat de leider van de Moederlandpartij het landsbelang schaadt met de oproep aan haar achterban om voor zoveel mogelijk onrust te zorgen. Liasjko heeft zich tot president Petro Porosjenko gewend met dit verzoek. Hij noemt Timosjenko ''het koekoeksjong van Moskou''.

Eerder al kwam Liasjko met het voorstel om Volodimir Zelenski het land uit te zetten. Zelenski is de aanvoerder van Kvartal 95, de makers van een satirisch televisieprogramma waarin volgens Liasjko ''onbehoorlijke grappen'' over Oekraïne worden gemaakt.

Er speelt nóg zo'n kwestie, althans als we de vorige week opgestapte gouverneur van Odessa, Micheil Saakasjvili mogen geloven. Op zijn Facebookpagina maakt Saakasvili melding van een rechtszaak die hem boven het hoofd hangt. Volgens ''een welingelichte bron'', aldus Saakasvili, zou president Porosjenko opdracht hebben gegeven aan de parlementsleden Igor Kononenko en Olexandr Granovski om hem de Oekraïense nationaliteit te ontnemen.

Saakasjvili zegt zich geen zorgen te maken. ''Zowel de internationale wetgeving als die van Oekraïne verbieden het om iemand zijn staatsburgerschap te ontnemen als hij geen andere heeft'', aldus Saakasjvili. Nadat de voormalige president van Georgië in mei vorig jaar de Oekraïense nationaliteit aannam, werd hem in zijn geboorteland de Georgische nationaliteit ontnomen.

Bron: 112

Geen opmerkingen: