dinsdag 15 november 2016

Politie schat 6.500 betogers op het hoogtepunt

De politie heeft vanmiddag bij drie betogers alarmpistolen geconstateerd. Dat gebeurde bij de anti-regeringsdemonstraties in het centrum van de hoofdstad Kiev, waar de politie preventief mocht fouilleren. De betogers mochten wel hun weg vervolgen omdat ze in het bezit bleken te zijn van een vergunning voor de de pistolen en de munitie die ze bij zich hadden. ''We hadden een kleine discussie met ze, waarna ze weggingen.

De politie schat in dat er op het hoogtepunt van de twee demonstraties zo'n 6.500 betogers op de been waren: 3.000 bij het parlementsgebouw en 3.500 bij het gebouw van de Nationale Bank. Daarna zakte het aantal betogers naar 1.000 bij het parlementsgebouw en een even groot aantal bij de Nationale Bank. Er waren vergunningen aangevraagd voor maar liefst tien demonstraties. De politie hield rekening met 50.000 betogers, maar die kwamen er dus bij lange na niet.

Ook bij de Russische ambassade werd vandaag gedemonstreerd. Hier waren enkele honderden betogers op de been. Er waren ook hier extra veiligheidsmaatregelen getroffen.

Bron: 112

Geen opmerkingen: