donderdag 24 november 2016

Rebellen brengen hun wapens samen bij Sachanka

Soldaten bij het dorp Vodiane hebben gisteren drie uur slag geleverd met pro-Russische rebellen. Daarbij werd een Oekraïense soldaat gedood. Er is sprake van een concentratie van manschappen en wapens van de rebellen nabij het dorp Sachanka. Doorgaans brengen de rebellen hun wapens naar een vooraf bepaalde plaats, ze vallen er mee aan en brengen ze dan terug naar de uitgangspositie.

De militaire inlichtingendienst veronderstelt dat deze activiteiten door Russische militairen worden aangestuurd, terwijl de orders worden opgevolgd door mannen in zwarte uniformen die een rode vlag met daarop een panter bij zich hebben. Zij vallen het Oekraïense leger aan met onbekende wapens. Het gaat om granaten die zorgen voor wat lijkt op vuurwerk als ze de grond raken. Deze granaten zijn niet eerder gesignaleerd door het leger, meldt tv-zender TSN.

De rebellen voerden gisteren 48 aanvallen uit, met name weer ten (noord)oosten van Marioepol. Met mortieren en raketaangedreven granaten werd geschoten op posities van het Oekraïense leger bij Marinka, Krasnohorivka, Sjirokine, Hnoetove, Vodiane en Talakivka. Bij Marinka, Novotrojtske en Pavlopil waren sluipschutters actief. In de buurt van Donetsk schoten de rebellen met mortieren, raketaangedreven granaten en vanuit pantserwagens op de soldaten bij Avdiivka, Zajtseve en Loehanske.

Uit de provincie Loehansk werden gisteren aanvallen gemeld op posities bij Novozvanivka, Novo-Oleksandrivka, Krimske en Trojtske. Bij Novo-Oleksandrivka werd een sluipschutter gesignaleerd.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: