dinsdag 15 november 2016

Twee demonstraties, samen 2.000 betogers in Kiev

Er zijn twee demonstraties in het centrum van Kiev. Bij het parlementsgebouw zijn circa 400 betogers te vinden. Een grotere groep, volgens een verslaggever van het persagentschap zo'n 1.500 mensen, betoogt bij het gebouw van de Nationale Bank. De politie en de Nationale Garde houden alles nauwlettend in de gaten. Het gebied waar zich de regeringsgebouwen bevinden is gedeeltelijk met hekken afgeschermd. Diverse straten zijn afgesloten voor het verkeer.

Terwijl Unian melding maakt van gedupeerde spaarders onder de betogers bij de Nationale Bank, heeft een verslaggever van de nieuwssite Censor.net het over mensen die niet weten waartegen ze eigenlijk demonstreren - het Oppositieblok en de Moederlandpartij eisen het vertrek van gouverneur Gontareva. Veel mensen wenden zich af als er een camera op hen gericht wordt, ouderen geven aan dat ze een beter leven willen en dat dit de plek is waar 'het geld' is.

Het gaat officieel om een demonstratie van de partij Voor het Leven van Vadim Rabinovitsj, die overigens weer parlementslid is van het Oppositieblok.
Bronnen: Unian, Censor.net

Geen opmerkingen: