woensdag 14 december 2016

Dode en gewonde bij aanval op doorlaatpost

Bij een aanval van pro-Russische rebellen op de doorlaatpost Majorsk (provincie Donetsk) is een burger om het leven gekomen. Ook raakte er iemand gewond. De aanval was vanmorgen rond negen uur . Er waren op dat moment 6.160 passanten en 1.105 auto's bij de doorlaatpost die de verbinding vormt tussen het gebied dat in regeringshanden is en dat van de separatisten.

Volgens de soldaten die de post bewaken werd er van een afstand van 50 meter met geweren op de wachtende mensen geschoten. Eén man werd door zijn hoofd geschoten en overleed ter plekke, een tweede kreeg een kogel in zijn schouder.

De aanval volgt op een vrij rustige dag, want de rebellen voerden gisteren slechts 15 aanvallen uit op posities van het Oekraïense leger. Ondanks het relatief geringe geweld raakten gisteren toch vier soldaten gewond. Op soldaten bij het dorp Krimske (provincie Loehansk) werd met 82 en 120 millimeter mortieren geschoten, terwijl ze bij het dorp Stanitsja Loehanska onder vuur werden genomen met raketaangedreven granaten.

In de omgeving van Donetsk werd met 82 millimeter mortieren geschoten op de dorpen Loehanske en Novo-Oleksandrivka. Aviivka en het dorp Verniotoretske werden met granaatwerpers en zware machinegeweren aangevallen. In Loehanske werd ook een sluipschutter gesignaleerd.

Nabij Marioepol werd met 152 millimeter artillerie geschoten op de Oekraïense posities bij het dorp Berdianske, terwijl tegen soldaten bij het dorp Sjirokine 122 millimeter artillerie werd ingezet door de rebellen. Zij vuurden raketaangedreven granaten af en schoten met zware machinegeweren op soldaten bij Marinka en het dorp Talakivka.

Bronnen: Unian, 112

Geen opmerkingen: