maandag 26 december 2016

'Oekraïne liegt: 50 soldaten dood bij Debaltseve'

Volgens de aanvoerder van de pro-Russische rebellen in de provincie Loehansk zijn vijftig Oekraïense soldaten om het leven gekomen en raakten zelfs honderd gewond bij aanvallen in de Svitlodarska Doeha, door de separatisten aangeduid als aanvallen op de omgeving van de door hen bezette stad Debaltseve.

''Het Oekraïense ministerie van Defensie blijft liegen door nog altijd te spreken van zes doden en negentien gewonden'', aldus kolonel Oleg Anastsjenko van de 'militie' van de volksrepubliek Loehansk tegen het persbureau DoniNews van de separatisten.

DoniNews kan beschouwd worden als propaganda, want er verschijnen geregeld de meest onwaarschijnlijke berichten op deze nieuwssite, zoals de mededeling dat de Oekraïense autoriteiten concentratiekampen opzetten voor ieder die tegen ze is. Een verhaal dat twee jaar geleden ook al de ronde deed.

Het Oekraïense leger zegt zelf te zijn aangevallen door de rebellen. Vorige week zondag was de eerste aanval en in de loop van de week waren er zowel directe aanvallen als beschietingen. Er zou alleen door het leger worden gereageerd bij een directe aanval. DoniNews meldt echter dat het leger gisteravond 62 mortiergranaten heeft afgevuurd op dorpen en buurtschappen in de directe omgeving van Debaltseve.

Bron: DoniNews

Geen opmerkingen: