woensdag 7 december 2016

Tientallen gewonden door vechtpartijen voetbalfans

Driehonderd fans van de voetbalclubs Dynamo Kiev en Besiktas zijn elkaar gisteravond te lijf gegaan. Daarbij vielen tientallen gewonden door steekwonden, aldus UA Football. Dat gebeurde voorafgaand aan de wedstrijd in de Champions League die overigens verloren werd door Dynamo. Ook in het stadion in de Oekraïense hoofdstad was het onrustig. Er werd veel met vuurwerk gegooid.

Volgens sommige media werden de relletjes op straat uitgelokt door supporters van de Turkse club. Zo werd eerder op de dag gemeld dat aanhangers van Besiktas hun voeten afveegden aan de clubvlag van Dynamo op het Onafhankelijkheidsplein. De fans maakten foto's van elkaar, daarbij hun gezicht bedekkend om herkenning te voorkomen.

De politie en de Nationale Garde probeerden zoveel mogelijk geweld te voorkomen. Ze vormden een cordon om de voetbalfans van Besiktas en begeleidden ze naar het stadion. Dat kon evenwel niet voorkomen dat groepjes toch nog apart naar het stadion gingen. Dat leidde onderweg weer tot conflicten.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: