maandag 5 december 2016

Timosjenko: geheime afspraken frustreren 'Minsk'

President Petro Porosjenko heeft geheime afspraken gemaakt over het houden van lokale verkiezingen en autonomie in de bezette gebieden in Oost-Oekraïne. Dat suggereert althans Joelia Timosjenko, de fractievoorzitter van de Moederlandpartij in het parlement. De geheime afspraken zouden een aanvulling zijn op het Minsk-akkoord van februari vorig jaar.

Porosjenko komt er alleen niet mee naar buiten omdat hem inmiddels duidelijk is geworden dat ze niet acceptabel zijn voor de Oekraïense bevolking, aldus Timosjenko in een interview met tv-zender 112. ''Met het Minsk-akkoord zitten we op een dood spoor, juist omdat de president deze geheime afspraken heeft gemaakt over verkiezingen en autonomie, zonder daar de voorwaarde aan te verbinden dat eerst het vechten moet stoppen. Het Westen verwacht dat we meewerken, maar dat lukt zo niet.'' Rusland (en de separatisten) willen eerst verkiezingen, dan pas stoppen met vechten.

Het Razoemkov Center maakte onlangs bekend dat nog niet één op de tien Oekraïners (9,2 procent) verwacht dat het overleg in Minsk tot het gewenste resultaat leidt. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft inmiddels ontkend dat sprake is van geheime afspraken bovenop het Minsk-akkoord.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: