dinsdag 31 januari 2017

Gouverneur: geen paniek onder inwoners Avdiivka

Gouverneur Pavlo Zhebrivski zegt dat er sprake is van paniek onder de inwoners van Avdiivka, ondanks de moeilijke omstandigheden waarmee ze sinds gisteren te maken hebben. ''Met het nodige kunst- en vliegwerk slagen we er in om de stadsverwarming te laten draaien, zij het op een laag pitje. De temperatuur in de woningen die zijn aangesloten op de stadsverwarming ligt zo rond de 15 graden'', aldus de gouverneur van de provincie Donetsk.

Van alle kanten komt er hulp. Caritas zorgt voor tenten, uit de stad Dnipro is een grote vrachtwagen vol voedsel gearriveerd De inwoners van de stad Slovjansk, waar in april 2014 de opstand van de separatisten begon, heeft gezorgd voor producten voor persoonlijke hygiëne en voedsel. Bachmoet heeft gezorgd voor warm schoeisel en dekens.

Ook het leger en de Nationale Garde proberen de inwoners van Avdiivka zo goed mogelijk te helpen. ''Oekraïne, bedankt voor deze hartverwarmende steun. Dankzij jullie hebben de mensen een warme maaltijd en hete thee'', laat de gouverneur weten. Er zijn in de loop van vandaag elf gaarkeukens opgezet, verspreid over de stad. Het ziekenhuis van Avdiivka heeft intussen een eigen stroomvoorziening gekregen en kan daardoor weer functioneren.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: