vrijdag 17 februari 2017

Kabinet wil meer openheid over handel met separatisten

Het kabinet wil meer openheid betrachten over wat er aan goederen in en uit de bezette gebieden gaan. Er wordt inmiddels gewerkt aan een lijst van goederen die beslist niet getransporteerd mogen worden en er komt een actieplan om het smokkelen tegen te gaan. Ook wordt gewerkt aan een plan om meer steenkool voor de elektriciteitescentrales uit het buitenland te halen.

Ook heeft het kabinet besloten dat er geen steenkool meer geëxporteerd naar het buitenland verkocht mag worden, terwijl kapotte infrastructuur als bruggen en spoorwegovergangen langs de frontlijn in Oost-Oekraïne gerepareerd worden.

Nadat één van de grootste staalfabrieken van het land in de stad Altsjevt maandag wegens kolengebrek door de blokkade door oorlogsveteranen de productie moest staken, heeft de directie van een grote chemische fabriek in de stad Avdiivka vandaag aangegeven dat er nog voor twee weken kolen in voorraad is.

Wordt de voorraad niet tijdig aangevuld, dan komt ook deze fabriek stil te liggen en daarmee ook de stadsverwarming. President Petro Porosjenko waarschuwde eerder deze week al dat 300.000 Oekraïners zonder werk komen te zitten als de kolenblokkade niet wordt opgeheven.

Bron: 112

Geen opmerkingen: