dinsdag 21 februari 2017

Metinvest sluit opnieuw twee staalfabrieken

Metinvest heeft zowel de staalfabriek in Jenakjeve als de kolenmijnen Krasnodon gesloten omdat de omstandigheden om te produceren te moeilijk zijn geworden. Jenakjeve Staal heeft vanwege de spoorwegblokkade van oorlogsveteranen een tekort aan steenkool en ijzererts, terwijl het mijnbedrijf de steenkool als gevolg van de blokkade niet meer kwijt kan. De staalfabriek in Makjivka gaat zaterdag dicht.

Metinvest is een holding van oligarch Rinat Achmetov, statutair gevestigd in Oekraïne, maar heeft veel bedrijfsactiviteiten in de bezette gebieden in de Donbas. Metinvest zegt niet van plan te zijn om personeel te ontslaan. Wel worden medewerkers overgeplaatst naar bedrijven die nog wel kunnen draaien.

Begin vorige week werd al de staalfabriek in Altjevsk, één van de grootste van het land, door Metinvest gesloten. Er werken 300.000 Oekraïners in de staalindustrie. President Petro Porosjenko waarschuwde vorige week dat zij hun baan dreigen te verliezen als de blokkade van kolentreinen blijft voortduren.

De blokkade van goederentreinen van en naar de door de separatisten bezette gebieden duurt inmiddels al vier weken. De oorlogsveteranen krijgen hulp van andere vrijwilligers. Vanmorgen vertrok een bus vol vrijwilligers vanaf Majdan in de hoofstad Kiev.

Bron: 112

Geen opmerkingen: