zondag 19 februari 2017

Politie arresteert nationalistische leider in Kiev

De politie heeft vanavond de leider van de nationalistische beweging OUN gearresteerd bij een steunbetoging voor de oorlogsveteranen die de aanvoer van steenkool uit bezet gebied in de Donbas blokkeren. Mikola Kohanivski en twee andere betogers werden op het Europaplein gearresteerd nadat ze een metaaldetector hadden vernield bij een hek waarmee de politie de toegang naar de Bankovastraat had afgezet.

Eerder op de avond probeerden sympathisanten van de oorlogsveteranen een tentenkamp op te zetten bij het kantoor van president Petro Porosjenko. Toen de betogers probeerden om Bankovastraat binnen te komen, verhinderden de politie en de Nationale Garde dat. Een poging mislukte om het door de politie geplaatste hekwerk omver te gooien.

De sympathisanten van de oorlogsveteranen willen dat de regering achter de blokkade gaat staan van het goederenvervoer tussen de door de separatisten bezette gebieden en regeringsgebied. Zowel president Porosjenko als premier Volodimir Hrojsman hebben afgelopen week juist duidelijk gemaakt dat zij willen dat de blokkade wordt opgeheven omdat die teveel schade toebrengt aan de Oekraïense economie.

Bron: 112

Geen opmerkingen: