maandag 27 maart 2017

Drie soldaten gedood, acht gewond, 88 aanvallen

Drie Oekraïense soldaten zijn gisteren om het leven gekomen bij beschietingen door de pro-Russische rebellen. Ook raakten acht soldaten gewond. De rebellen voerden 88 aanvallen uit, met name in de omgeving van Marioepol. De soldaten die Sjirokine en Vodiane verdedigen, kwamen onder vuur te liggen van 122 millimeter artillerie, 120 millimetr mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren. Mariniers in het dorp Sjirokine werden beschoten met een tank en ze kregen ook te maken met sluipschutters.

De legerposities bij de dorpen Hnoetoe, Pavlopil, Lebedinske en Talakivka werden beschoten met 120 millimeter mortieren. Tegen soldaten bij Novotrojtske gebruikten de rebellen pantserwagens, bij Krasnohorivka en Marinka werd beschoten met granaatwerpers en zware machinegeweren.

In de omgeving van Donetsk was de situatie ook gespannen. Soldaten bij het dorp Trojtske werden bestookt met 152 millimeter artillerie en 82 en 120 millimeter mortieren. Die laatste categorie wapens werd ook gebruikt bij aanvallen op soldaten bij Avdiivka en Loehanska. Soldaten bij Kamenka werden beschoten door een tank. Nabij Trojtske waren sluipschutters actief. Avdiivka werd ook beschoten met Gradraketten, waarbij elf woningen in het oude deel van de stad werden vernield. Daarbij kwamen twee bewoners om het leven.

In de provincie Loehansk werd soldaten bij Novozvanivka met antitankwapens beschoten. Tegen soldaten bij Novo-Oleksandrivka, Katerinivka en Krimske werden granaatwerpers gebruikt.
Bron: Unian

Geen opmerkingen: