vrijdag 10 maart 2017

Huizen Krasnhohorivka en Marinka vernield


De pro-Russische rebellen hebben gisteravond woningen in zowel Krasnohorivka als Marinka onde vuur genomen met mortieren. Volgens de politie zijn tien huizen zwaar beschadigd geraakt. Er zijn geen slachtoffers gevallen. Wel raakten tien Oekraïense soldaten gewond bij aanvallen van de rebellen. In totaal voerden die 69 aanvallen uit.

Het dorp Zajtseve werd bestookt met 122 millimeter artillerie. Avdiivka en de dorpen Verchniotoretske, Majorsk, Novhorodske en Loehanske werden onder vuur genomen met mortieren, terwijl Verchniotretske, Piski, Nevelske, Kamjanka, Novoloehankse, Novhorodske, Zajtsjeve, Trojtske en Loehanske werden aangevallen met granaatwerpers en zware machinegeweren. In Novhorodske en Zajtseve waren ook sluipschutters actief.

In de omgeving van Marioepol werden Marinka, Krasnohorivka en de dorpen Tsjermalik en Pavlopil met mortieren beschoten. Vodiane en Hnoetove kregen met granaatwerpers te maken. Die werden ook ingezet tegen soldaten bij Lebedinkse, Novohrihorivka, Hnoetove en Sjirokine. De rebellen vielen Sjirokine, Vodiane en Hnoetove ook aan met pantserwagens. In Novotrojtske werd een sluipschutter gesignaleerd.

In de provincie Loehansk werden soldaten bij Popasna, Novo-Oleksandrivka en Trojtske met 120 millimeter mortieren beschoten. Krimske en Stanitsja Loehanska kregen te maken met geweeervuur.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: